Az én történetem

1997-et írtunk, amikor Amerikában cserediákként az órarendemet összeállítottam és a művészet órát választottam egyik tantárgyamnak. Gondoltam, hogy lazítok egy kicsit az amúgy sem túl nehéz tananyagon.

A rajzóra számomra mindig a kedvenceim közé tartozott. Az amerikai art class merőben más volt, mint a magyar. Az óra nagyon gyakorlatias volt és valóban művészi alapanyagokkal dolgoztunk. Itt vászonra festettünk akril festékkel, fekete kartonra krétával és 200gsm papírra Prismacolor színesceruzákkal.

A puha, viasz alapú ceruzabél jól rétegezhető és bámulatos képeket lehet készíteni vele. Nagyon élveztem a Filmszalag és üveggolyó című képem készítését, mellyel végül az Indiana állami versenyen első helyezést értem el.

Hazatérve eltávolodtam a festéstől és rajzolástól. Tanulás, majd munka mellett nem gondoltam a művészkedésre. Néha hozzákezdtem, de nagyon időszakosan készítettem valamit.

Az akvarellel is próbálkoztam, de annyi változó van, amire figyelni kell a festés közben, hogy jó párszor feladtam. Végül találtam egy virtuális tanárt Bob Davis személyében és elkezdtem megérteni, élvezni ezt a médiumot is.

Főállásban online marketinggel, grafikával és webdesignnal foglalkozom, így egy jó pár éve könnyedén beszippantott a digitális rajzolás. Az első digitális „rajzolótársam” a Cintiq volt, majd elcsábított az iPad és Procreate zseniális kombinációja.

Taylor High School művészeti fesztivál

Haladó rajz – I. helyezés
1998 Indiana, USA