Egy zenekedvelő festék

A zene nagy hatással van ránk, emberekre. Egy lágy muzsikától megnyugszunk, egy ütemesebb daltól felpezsdülünk, de az is előfordul, hogy egy szomorú dal egész estés pityergésre késztet minket. De mi történik a festékkel, ha zenét hallgat?

Luxusminőségű pigmentek tubusban

Első festményem Mijelloval

Minőségi vízfesték után kutatva egy különleges festékre bukkantam. Az itthon kevésbé ismert, művészboltokban alig fellelhető márka szinte csak 5 csillagos értékeléseket kapott a külföldi oldalakon. Nem csoda, hiszen a Mijello Mission Gold Class vízfestékek gazdagon pigmentált, nagy tisztaságú festékek, melyek hűen tükrözik a természet színeit.

A festékek féltő gondoskodással készülnek a dél-koreai Mijello vállalat üzeméban. Magas minőségi szabvány garantálja, hogy gazdagon pigmentált festéket, konzisztens színeket és állagot kapunk a tubusban. A festék oldékonysága sem elhanyagolható, hiszen, ha beleszárad a palettába, az ecsetbe sokkal könnyebben fel lehet oldani, mint a többi vízfestéket.

Nem csak a szem és az ecset kedvében járnak, a művész egészségére is ügyelnek. Toxikus anyagokat, káros adalékanyagokat nem tesznek a festékekbe, sőt kozmetikai minősítést jár mellé, mivel nem tartalmaznak kadmiumot és formaldehidet. Ha ránk fröccsen a festék, összekenjük magunkat alkotás közben, nem ettől lesz bajunk. (Talán ezen kiváló tulajdonsága miatt használják a műkörmösök ezt a festéket művészi alkotásaikhoz.)

Különleges gondoskodás komolyzenei felhanggal

És hogy jön a képbe a zene? A festék gyártása során nagy hordókban érlelik a festéket. A folyamat során komolyzenét hallgattatnak a festékkel, hogy a vízrészecskék még szebbek legyenek.

Nem vagyok egy vízrészecske szakértő. Még elképzelni sem tudom, milyen folyamat zajlik a festékben amikor egy Beethoven vagy Mozart szimfónia szól. Inkább idéznék a tájékoztatóból:

A színkeverés és érlelés során tudományos alapon használt klasszikus zene segítségével a vízfestékben tárolt vízrészecskék szépsége kiteljesedik, így ragyogóbb és élénkebb színeket kapunk.”

Semmi kétség afelől, hogy a festék sűrűn pigmentált, ragyogó, élénk színű. És nem bánom, ha ez a komolyzenének köszönhető. 🙂

Szólj hozzá!